asd

Strand og badning

Strandene i den nederste del af Jammerbugten ved Thorup Strand har betydeligt flere strandsten (mange smukke) end de nordligere strande, men der findes også fine partier med sand. Her ses fiskerlejet Thorupstrand mod øst i baggrunden.

Den nederste del af Jammerbugten mellem Bulbjerg og Svinkløv rummer mange, gode badestrande, men i modsætning til Jammerbugtens brede sandstrande længere mod nord indeholder strandene her mange strandsten. Til gengæld er strandene bilfrie og ligger idyllisk og mere beskyttet i vigen mellem Bulbjerg og Svinkløv.

Det er altså ikke her at man finder endeløse, bløde sandstrande. Til gengæld rummer kysten her et skattekammer af smukke, havslepne, runde sten – i næsten alle former og farver. Og blot få meter ude i vandet møder tæerne også her fin sandbund. Der er derfor ingen grund til at snyde sig for en dukkert. Husk evt. badesko til at krydse stranden.

Blandt strandene ved Thorup Strand, Klim Strand, Kollerup Strand og Grønnestrand er det ved den sidstnævnte og østligste af de tre, hvor man finder færrest sten og mest sand.
Vandkvaliteten er generelt rigtig god. Ved Klim Strand vejer det hvide badeflag, der ligesom det blå badeflag ikke kun beskriver vandkvaliteten, men også tilgængeligt sikkerhedsudstyr og faciliteter som toiletter. I modsætning til strande med blå badeflag, må hunde medbringes på strande med hvidt badeflag. Hundene skal dog altid være i snor på stranden i sommerperioden jf. dansk lovgivning.

Stranden ved fiskerlejet Thorup Strand med Bulbjerg i horisonten.

Året rundt er der gode naturoplevelser ved stranden- Og lige netop strandene ved bl.a. Thorupstrand og Klim Strand har ekstra potentiale udenfor badesæsonen. De mange smukke sten på stranden kan anvendes til smykker og dekorationer. Man kan få helt samlermani – og ikke sjældent ligger der et smukt stykke drivtømmer eller måske endda et stykke rav og venter.

Strandene omkring Thorupstrand har betydeligt flere sten end de nordligere strande i Jammerbugten. Til gengæld kan man her finde mange, smukke sten.

Flere artikler...

Se også...

Oplev...

Vandreture ved Thorupstrand

Der er mange gode muligheder for gå- og vandreture i naturskønne omgivelser i nærheden af Thorupstrand. Både korte og lange ture. Når man vandrer i...

Oplev udsigten fra Svinklovene

Fra søhistorisk handelsvej til storslået udsigt, Svinklovene rummer begge dele. Svinklovene er en del af Svinkløv Klitplantage og den vestligste del af den gamle kystskrænt...

Vester Thorup Plantage

Natur i en udstrækning man ikke finder mange steder i Danmark. Vester Thorup Klitplantage ligger ud til den nordvendte Jammerbugt kyst. Mod vest ligger Bulbjerg,...