På Thorup Strandvej 250, lige ved indgangen til byen, ligger Thorupstrand Fiskebod, der tilbyder et spændende udvalg af friskfrossen fisk fra kutteren Ralima HM 323. Udvalget varierer i forhold til årstiden.
Thorupstrand Fiskebod åbnede i 2011. Ordet “friskfrossen” er ikke tilfældigt, da den friske fisk lægges på is straks efter fangsten, så friskheden bevares. Kutteren har 3-4 tons is med ombord så fangsten kan opbevares helt frisk og fiskene landes altid samme dag de er fanget. Når fisken hurtig bearbejdes og indfryses efter landing, mens den er helt frisk, får man den bedste næringsværdi, idet flest mulige vitaminer og mineraler bevares.
Selvbetjening.
Thorupstrand Fiskebod har åbent 24 timer i døgnet da der er selvbetjening. Kunderne tager selv den ønskede vare fra fryseboksene og betaler kontant – enten ved den indesluttede pengeboks eller via mobile pay. Prisen er angivet på pakken.
Udvalg af fisk.
Udvalget varierer i forhold til årstiden, men ofte sælges rødspætter, torsk, skærisinger, kuller, rødtunger, kulmule, mørksej, lange, havtasker. Af og til også færdige produkter som hummersuppe.
Det er også muligt at købe flamingo-kasser, der kan holde fisken kold, hvis man har langt hjem.
Thorupstrand Fiskebod er som andre salgssteder med fødevarer underlagt løbende kontrol fra fødevaremyndighederne. Fiskene landes, bearbejdes og pakkes professionelt i Hanstholm, der ligger på det yderste hjørne af Thy, kun ca. 25 km øst for Thorupstrand.
Tip til optøning af fisken.
Fladfiskene, rødspætter og skærising, kan med fordel blive optøet i vand. Tag fisken ud af emballagen og læg råvaren i en skål med koldt vand. Efter ca. 30 minutter er fileterne lette at skille fra hinanden.
Læs mere om Thorupstrand Fiskebod og kutteren Ralima HM 323 på www.ThorupstrandFiskebod.dk.
Se også: Thorupstrand Fiskebod på Facebook: frisk frosset fisk – thorupstrand fiskebod.